Summer Up Yad

Istun autossa, mieleni valtaa jännitys. Tää on mun eka festari Yad:in kanssa. Kuinka kohdata uusia ihmisiä? Miten ottaa heihin kontaktia? Entä jos heitä ei kiinnosta? Kuinka saada aikaan kattava keskustelu? Kuinka kohdata päihtyneitä ihmisiä? Entä jos en osaakkaan keskustella? Apua!

Mehän tosiaan tehdään ehkäisevää päihdetyötä, itse näen sen todella tärkeänä. Mielummin asioille yritettäisiin tehdä jotain, ennekuin ne kasvavat suuremmaksi ongelmaksi yhteiskunnassa. On tärkeää kuulla eri ikäisten ihmisten mielipiteitä päihteistä, niiden käytöstä. Niin omalla kohdalla, läheisen, yhteiskunnan ja nuorten.

Yad:in infopiste festareilla koostuu teltasta, jonka sisälle on koottu tarroja ja esitteitä joita ihmiset voivat ottaa. Meistä Yad: laisista, joiden kanssa ihmiset voi keskustella. ”Härpäkkeistä” joilla ihmiset voivat leikkiä. Vesitatuoinneista jotka ovat helppo ja nopea tehdä. Kaikki toiminta infopisteella on täysin ilmaista!

Info pisteellä on myös epäonnenpyörä jossa ihmiset voivat käydä pyöräyttämässä pyörää, jonka jälkeen heille esitetään kysymys pyörän pysähtyneen numeron kohdalta. Aiheita oli paljon ja epäonnenpyörä olikin näillä festareilla hyvässä suosiossa. Keskustelujen jälkeen ihminen sai valita itselleen: kortsun, korvatulpan tai tikkarin. Tikkarit tekivät varmaan eniten kauppaansa.

Pisteellä voi myöa tehdä huumetestin. Tämä herättää ihmisissä paljon reakointia:”Mikä huumetesti? Missäs ne purkit on?”. Meidän huumetestimme on siis keskustelu muotoinen. Jokainen Yad: lainen kantaa kaulassaan eri aihealueeseen liittyviä kysymyksiä joihin ihmiset vastaavat. Tästäkin he saavat valita minkä ottavat: kortsun, korvatulpan vai tikkarin.

Jos siis näet festareilla YAD teltan, tule ihmeessä peremmälle niin keskustellaan. Itselleni ihmisten kohtaaminen on ollut jännittävää, mutta tämän festari työn avulla olen uskaltanut kohdata ihmiset ihmisenä. Monien kanssa om syntynyt todella laajoja keskusteluja päihteistä, niiden käytöstä, haitoista ja lisääntymisestä. On ollut ilo jakaa mielipiteitä ihmisten kanssa ja kuulla myös heidän kokemuksistaan.

Meiän festari porukka oli ihan huippua. Käytiin yhes ostaa safkat kaupasta ja tehtiin ruuat yhessä. Porukalla myös käytiin paljon syvällisiä keskusteluja ja musta oli huippua et pystyttiin luottaan toisiimme. Ryhmä henki tosiaan toimi!

Majotuksena meillä oli yks Lahden nuorisotalo ja se oli ihan huippu mesta. Oli liikuntasalia, kuntosalia, takkahuonetta, musatilat ja vaikka mitä. Tosi viihtysät ja siistit. Ei ois voinu parempaa majotusta festareiden ajaks toivoa.

Mulla oli ihan huippu festarit. Ja tottakai oli huippuu et sai käyä kuuntelee ja kahtelee parit keikat. En voi kuin kiittää Yad et pääsin tähän festari porukkaan mukaan💗
✏ Yad Vapaaehtoinen Krista


📸 Yad Festari Vastaava Aino

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s