Me yhdessä roihutaan, Roihu 22-24.7

IMG_20160723_093943
Ensimmäinen kerta infopisteellä. Ensimmäinen kerta partioleirillä. Ensimmäistä kertaa teltassa yötä! En tiedä mikä mua jännitti eniten ennakkoon, varmaan ne partiolaiset. Spoiler: selvisin! Sää suosi, porukkaa riitti, bajamajat haisi, paljut ja saunateltta tuli kokeiltua. Välillä melkein tuli unohdettua että duunissahan täällä ollaan, keskellä metsää.

1Partioilaisten suurleirille Hämenlinnan Evoon, finnjamboree Roihulle, lähdettiin lievästi vajaalla miehityksellä: neljän henkilön voimin eli noin puolella alkuperäisestä kokoonpanosta. Spoiler: pärjättiin! (Joskin kotimatkalla autossa istui aika hiljaista porukkaa.)

Partioleiri eronnee niin kutsutuista tavallisista festivaaleista, yllättäen, paljoltikin. Toki artistikattaus puuttuu, mutta leirillä voi myös esimerkiksi olettaa että lähtökohtaisesti kaikki tulevat infopisteelle selvin päin. Teltallamme nuorimmat kävijät taisivat olla vasta viiden tai kuuden ikäisiä, vanhimmat puolestaan leirin muita työntekijöitä. Vierailijoiden keski-ikä asettui jonnekin kahdentoista ja kuudentoista ikävuoden väliin. Olin yllättynyt, mutta myös ilahtunut siitä kuinka avoimesti nuoret puhuivat ja pohtivat esimerkiksi kavereidensa päihteiden käyttöä! Aihe tuntui tärkeältä ja siitä syntyikin monenlaisia keskusteluja.

unnamedNoin 17 000 partiolaista keränneellä leirillä kansainvälisyyskin näkyi sangen konkreettisesti vaikkapa siinä, että allekirjoittanut teki viikonlopun aikana huumetestejä enemmän englanniksi kuin kummallakaan kotimaisella, välillä jouduin vähän improvisoimaan kysymysten kanssa, mutta hyvin meni ja kivaa oli silti. Myös Huumeet ja maailmankauppa oli yllättäen yksi suosituimpia aiheita!

 

Kaiken kaikkiaan mulle jäi alun jännityksestä ja lopun väsymyksestä huolimatta aivan mahtava fiilis! Luulen, että vastaavanlaista yhteisöllisyyden kokemusta saa hetken hakea. Seuraavaa kertaa odotellessa siis. Spoiler: oon mukana infopisteellä ens vuonnakin!

-Myry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s