Ilman viinaakin voidaan jutella

Yksi festariviikonloppu taas selvitty kotiin. Joukossamme oli tällä kerralla kahdeksan henkeä, joukkoon mahtui sekä uusia että vanhoja tekijöitä. Porukkamme oli muutoinkin monimuotoinen, etenkin musiikkimaun saralla. Musiikillista käännytystyötä saatettiinkin havaita viikonlopun aikana.

 

Viikonlopun aikana saimme havaita myös positiivisia asenteita pistettämme kohtaan. Juttusillemme uskaltauduttiin kännissä sekä selvin päin. Kävijöitä houkuttelivat tarrat ja tatuoinnit, ja lapsenomaista innostusta heräsi käviöijöiden kuullessa tuotteiden olevan ilmaisia. Niitä sai ottaa useammankin! Samoin laatikollinen pihalelujamme vetosi: vanhoja taitoja tultiin testaamaan ja uusia oppimaan. Jonglööratessa sai helposti juttureuraa, kun moni pysähtyi kysymään, saako kokeilla. Osa kysyjistä ei palloihin koskaan ollut ennen koskenut, osa oli tottuneita tekijöitä. Festareilla esiintyvä sirkustaiteilijakin pysähtyi juttelemaan. Jutustelut venyivät välillä pitkäksikin, järjestön esittelystä kuulumisiin.

 

Ilmaistuotteiden jälkeen eniten kävijöitä veti kylttimme: Tee huumetesti niin saat kortsun tai korvatulpat. Huumetesti-nimellä kulkevaa kyselyämme lähestyttiin neulojen pelossa sekä purkkiin pissimisen toivossa. “Mikä toi huumetesti on?” Oli varmaan viikonlopun kuulluin lause. “No vaikka toi oma päihteidenkäyttö” oli toinen, monen valitessa itselleen tutun sekä ajankohtaisen aiheen keskusteluun. Asenteet puun takaa tulevaan haastatteluun pysyivät monella positiivisena, ja välillä sattuneiden alkukovistelujenkin jälkeen keskustelu lähti usein syvällisempään pohdintaan. Jutut etenivät monesti kyselyn ulkopuolellekin, kokemusten jakamiseen sekä vertaistukeen, tai jopa täysin raiteiltaan muunmuassa arkipäivän puheenaiheisiin ja politiikkaan.

 

Sopivan rennon otteen sekä loistavan tiimin ansiosta ständi pysyi pystyssä ja viikonloppu sujui ilman suurempia ongelmia. Sunnuntai-illan väsynyt läppä karkoitti vain murto-osan kävijöistä.

 

Tässä vielä viikonloppu lukuina:

 

Ei yhtään haaveria

Ei yhtään sairaalatapausta

Ei yhtään allergiakohtausta

434 Kävijää pisteellä

151 Tehtyä huumetestiä

Aika monet kastuneet kengät

Yksi voitonriemuinen kumisaappaiden ostosretki (k-cittarissa oli kumpparit alennuksessa)

Yksi puhjennut kondomi (tapaus sattui puhallellessa kondomi-ilmapalloa. Tuotteidemme toimivuudesta festarikävijöiden käsissä meillä ei ole tietoa)

Yksi räjähtänyt kondomi. Tapauksesta ei lisätietoja.

Yksi epäilys holokaustia kohtaan

Varmaan kymmenen jonkkaopettajaa

Yhtä monta kännijonkkaajaa

Yksi kadonnut makuupussi

Yksi tienylityksestään selviytynyt kissa valtatiellä

Kahdeksan vapaaehtoista turvallisesti kotona.

 

 

Seikkailuntäyteistä kesää kaikille!

Tessaliina, YAD ry:n vapaaehtoinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s