Puntala Rock 2014

Pienenä haaveenani on ollut pitkään kokea Lempäälässä järjestettävä alle 2000 hengelle järjestettävä pUnk festivaali, joka vihdoin toteutui ja mikä mahtavampaa, yadin riveissä. Koska kyseessä on vissiin Suomen ainokainen punkfestivaali, niin paikalla oli (ala)kulttuurinmukaista jengiä hyvissä määrin, asenteineen, niitteineen ja hakaneuloineen.

Infopisteemme sijaitsi todellä hyvässä paikassa, aivan päälavan läheisyydessä, joka väistämättä sai ihmisiä tulemaan juttutuokiolle ja haalimaan materiaalia aika oma-aloitteisesti. Meitä yadilaisia oli pisteellä vain 3 henkilöä: minä, Anne ja Essi, joten oli piristävä kokemus lähteä kahden päivän festareille näin pienellä porukalla, verrattuna aiempiin kokemuksiini. Kuitenkin ryhmädynamiikkamme oli hyvin toimivaa ja saimme jaettua vastuun todella hyvin ja kaikki pääsivät keskustelemaan, tekemään huumetestejä ja siirtotatuoinnit olivat kovaa huutoa. Yadin pinssitkin ymmärrettävästi menivät punkkareille hyvin kaupaksi ja pääsin jopa todistamaan, erään herrasmiehen omatoimista vatsalävistystä pinssin avulla.

Huumetestejä tuli tehtyä varsinkin ensimmäisenä päivänä hyvin paljon ja yleensäkin nautin niiden tekemisestä, sillä nautin uusien ihmisten seurasta ja testin luomasta keskustelusta. Erityisesti mieleen jäi yleensä päihteettömyyteen liittyvät keskustelut, varsinkin erään vanhemman Herran raitistumiskokemus ja se, että punk-asenteesta ei tarvitse luopua, vaikka ikää tulisi ja meno hilliintyisi. Jotkut tykkäsivät huumetesteistä niin paljon, että halusivat plärätä jokaisen aiheen läpi ja keskustella omia näkemyksiään.

Vaikka meitä oli vain kolme ihmistä pisteellä, niin esimerkiksi esittäjien seuraaminen päälavalta helpottui huomattavasti, koska pisteemme oli niin lähellä sitä. Omat henkilökohtaiset suosikkiyhtyeeni esiintyivät kaikki juuri päälavalla ja täten en päässyt missaamaan mitään. Joitakin hieman häiritsevästi käyttäytyviä oli satunnaisesti, yleensä kovinkin päihtyneenä, mutta näistä selvittiin helposti ja useimmiten aiheuttivat lähinnä huvitusta.

Kokonaisuudessaan Puntala oli kyllä erittäin mahtava kokemus. Tunsin todella syvää yhteenkuuluvuutta muun festarikansan kanssa, yadilaisten lisäksi. Sää suosi ja asiat toimivat pienen ryhmämme kesken hyvin. Kokemus, jonka haluan ehdottomasti kokea uudelleen tulevaisuudessa.

– Tomi

SAMSUNG
SAMSUNG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s